Haber

Demirtaş: İnce’ye oy vermek Erdoğan’a oy vermek demektir

Hapisteki Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Vatan Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye oy vermekle Halkın adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermek arasında fark olmadığını söyledi. İttifak.

Edirne Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Seçmenin sandık başına gittiğinde rasyonel bir tercihle seçimi birinci turda bitireceğini düşünüyorum. Oylama. Çünkü bugünkü seçim matematiğinde hiçbir fark yok. İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında.”

Demirtaş, “Erdoğan zaten ikinci tura kalırsa kazanamayacağının garantisi yok” dedi. terimleri kullandı.

“Erdoğan HDP’nin önüne çadır kurardı”

Demirtaş, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilen desteği ve HDP’nin de içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın aday göstermeme kararını eleştiren hükümete de, “Erdoğan’ın kararıydı. Partimizin aday gösterememiş olması en büyük kabusu. Kılıçdaroğlu’nu yıpratmaya çalışıyor. Aynı taktiği yerel seçimlerde de uyguladı ve geri tepti. Çünkü artık yalan ve iftiralarla halk kandırılmıyor” dedi.

Demirtaş, “Erdoğan, HDP’nin ve Kürtlerin oy alacağından emin olsaydı, HDP Genel Merkezi’nin önüne çadır kurup orada yatardı. Şimdi kedi, ulaşamadığı karaciğerin necis olduğunu söylüyor.”

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) ayrı listeyle seçime girme kararının yanlış olduğunu yineleyen Demirtaş, “Umarım seçim gecesi büyük pişmanlıklar yaşanmaz. TİP’in kendi kararı ama saygı duyabiliriz. ve başarılar diliyorum. Ama yine de bunun yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum.” ifadeleri kullandı.

“Erdoğan’ın tarihi yenilgiyle silinir”

Röportajında ​​14 Mayıs seçimlerinde kazananın “mazlumlar” olacağını söyleyen Demirtaş, Erdoğan’ın “tarihi bir mağlubiyetle siyaset sahnesinden silineceğini” tahmin etti.

Erdoğan’ın AKP seçim beyannamesindeki vaatlerinin tamamının “boş, aldatıcı ve aldatıcı” olduğunu söyleyen HDP’li siyasetçi, “Erdoğan yine kazanırsa Türkiye diktatörlük olur, bu kadar net” dedi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Diyarbakır’da 51 bebeğimizin ölümüne sebep Selo değil mi? , Kürt değil.” “Halkın bana olan ilgisini kırmaya, beni korumaya, halkla aramızdaki sevgi bağını koparmaya çalışıyor. Ama yalan, iftira ve ırkçılık karışımı bir saçmalık yapmaya devam ediyor. Eminim yapmıyordur.” Ne söylediğini, neden söylediğini bile biliyorum” dedi.

DW/CO,HT

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu