Haber

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Ulu, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliğinin düzenlediği Marmara Bölge toplantısına katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya nazaran, toplantının Sakarya’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti lisana getiren Şanlı, arıcılığın hobiden çok profesyonel olarak yapılması, eserde bilimsel ve teknolojik imkanlar kullanılarak verimlilik ve kalitenin artırılması gerektiğini belirtti.

Yüce, devletten teşvik almak için arıcılığa ilgi ve alakayı artırmanın değerine işaret ederek, teknolojinin en düzgününü uygulayarak en üst düzeylerde üretimin sağlanması, yeni üretim alanlarının oluşturulması ve üretim modellerinin güncellenmesinin gerektiğine dikkati çekti.

Örnek çağdaş arıcılığın oluşturulması gerektiğini vurgulayan Ulu, “Geçmişte bunun için şartlar oluşmamıştı ancak şimdi o şartlara ve teknolojiye sahibiz. Planlı, programlı, projeli ve sistemli hale getirmeliyiz.” sözünü kullandı.

Selden ziyan gören Alandere’ye yeni köprü

Büyükşehir Belediyesi, Kocaali ilçesi Alandere Mahallesi’nde haziran ayında meydana gelen selden ziyan gören, genişliği 15, 10 metre uzunluğa sahip yeni köprü imali için ihaleye çıkıyor.

Belediye gruplarınca yapılan incelemelerin akabinde mevcut yapının yine inşa edilmesine karar verilerek, 29 Kasım Salı günü ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Geyve’nin su kaynakları tek noktada toplanacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) Yörükler Mahallesi’nde inşasını sürdürdüğü 500 metreküplük içme suyu deposuyla bölgenin su kaynakları daha verimli kullanılacak.

Çalışmaların sonuçlanmasıyla ilçe merkezi ve etraf yerleşim yerlerine içme suyu sağlayan 7 sondaj kaynağı tek noktada toplanacak.

Su kesintilerinin de önüne geçecek proje, kısa müddette tamamlanarak bölgede içme suyu sorunu yaşanmasının önüne geçilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu