Haber

Pazar Yeri, Şömine Yeri: Pazarcılar Dikkatleri Ekonomik Krize Çekiyor

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, ekonomik krize dikkat çekmek için ‘Pazar yeri şöminesi’ projesini başlattı. Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, pazarcıların dertlerini dinledi. Aydınlı bir market satıcısı, “Evet üreticiyim. Ama ne biberim, ne patlıcanım, ne domatesim para kazandırıyor. Alıp sattığım para kazanıyor. Artık dolaba koyma devri bitti. ” 30 lira zararla 60 liraya fasulye sattım. Cebimden 35 lira çıktı. Pazarlamacı kazanıyor. Pazarlamacı hiçbir şey kazanmıyor.”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, ekonomik krize dikkat çekmek için ‘Pazar yeri şöminesi’ projesini başlattı. CHP Hanım Kolları olarak 81 il ve 973 ilçede ilçe pazarlarında stant açmaya başladı. Proje nedeniyle Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, pazarda halkın dertlerini dinledi. Özdemir şunları söyledi:

“TENCERELERİMİZ KAYNAMIYOR, EVLERDE ÇOK KAYNANIYOR”

“Bugün CHP Hanım Kolları başkanlarımla birlikte Aydın’ın en büyük pazarı olan Salı Pazarı’nda vatandaşlarımızla buluştuk. Tezgâhlarda maalesef fiyat yoktu. Sorduğumuzda üreticilerimiz mahcup ve mahcup bir şekilde fiyatlarını söylüyorlardı. yarım kilo Üreticilerimiz bu durumdan memnun değil Vatandaşlarımız memnun değil Ey AKP hükümeti Memnun musunuz ülkemize getirdiğiniz durumdan Tencerelerimiz kaynmıyor meskenlerde tedirginlik var Biz incirin anavatanındadır.Aydın ili Türkiye’de incirin başkentidir.1 kilo inciri 60 liraya almak zorunda.Bu inciri başka illerde düşünün biz burada üretsek diğeri kaç lira eder? iller alır, sormak lazım.”

Özdemir bir pazarcıya “Kaç tane fasulye?” diye sordu. diye sorunca “120 lira” cevabını aldı. Özdemir, “Geçen hafta 100 liraydı. Bu hafta neden 120 lira?” Pazarcı dedi ki:

“KABİN AŞAMASI TAMAMLANDI. KIŞA HAYIRLI OLSUN”

“110 lira alınca böyle satıyoruz. Bizim işimiz değil. Evet üreticiyim. Ama ne biberim, ne patlıcanım, ne domatesim para kazanıyor. Benim alıp sattığım para. O zaman koyma zamanı. dolapta bitti Allah kışı korusun.

“PAZARLAYICI KAZANDIRIR. PAZARLAYICI HİÇBİR ŞEY KAZANMAZ”

Kendim üretiyorum 15 lira. Grup dikip buraya getirmemin maliyeti 15 lira. Ne kazanıyorum? Hiç bir şey. Geçen hafta cuma günü 95 liraya fasulye aldım. Para kazanmak için 110 liraya satmak zorundayım. 60 liraya fasulyeyi 30 lira zarara sattım. Cebimden 35 lira çıktı. Pazarlamacı kazanır. Pazarlamacı hiçbir şey kazanmaz.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

sarioglanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu