Haber

MSF: İsrail’in Gazze’deki Cibaliya Mülteci Kampına saldırısında çok sayıda ölü var

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail’in Gazze’deki Cibaliya Mülteci Kampına düzenlediği hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü yönündeki haberlerin dehşete düştüğünü söyledi.

MSF, İsrail’in Gazze’deki Cibaliya Mülteci Kampına saldırısına ilişkin X sosyal medya platformunda bir gönderi paylaştı.

Paylaşımda, “İsrail’in Gazze’deki Cibaliya Mülteci Kampına düzenlediği hava saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği haberi bizi dehşete düşürdü. Saldırının ardından çok sayıda yaralı Şifa Hastanesi’ne ulaştı ve ekiplerimiz burada acil tıbbi müdahalede bulundu.” ifadelere yer verildi.

Bu son anlamsız şiddet olayının kınandığı belirtilen paylaşımda, Gazze Şeridi’nde daha fazla can kaybının yaşanmaması için MSF’nin “acil ateşkes çağrısı” yinelendi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’na baskın düzenlediğini duyurdu.

Bakanlığın Telegram hesabından yapılan açıklamada, saldırıda ilk tahminlere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği, kamptaki sivil yerleşim yerlerinden biri olan 6 Blok Mahalle’nin tamamen yok edildiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu