Haber

Kılıçdaroğlu: İkinci asır ikinci Kemal’le başlar

Millet İttifakı’nın İzmir mitingi Gündoğdu Meydanı’nda yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve GÜZEL Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu söz aldı.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Umudum sizsiniz. Türkiye’nin düştüğü bu durumdan hep birlikte, birlikte çıkacağız. Birlikte başaracağız, birlikte mücadele edeceğiz, birlikte sandığa gideceğiz.” ve Türkiye’nin gün yüzüne birlikte çıkacağız.”

Kılıçdaroğlu, “İzmir’de ilk kez 215 bin 650 genç sandığa gidip oy kullanacak” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermeleri gereken bir seçim. Bu seçim bir ayrılık değil kucaklaşma seçimidir. Ve bu seçimler Türkiye’ye demokrasi getirmek için yapılan seçimlerdir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

İKİNCİ YÜZYIL İKİNCİ KEMAL İLE BAŞLAR: 21. yüzyıl dünyasında Türkiye’nin büyümeye ve dünya ile rekabete ihtiyacı var. Biz bunu gerçekleştireceğiz. Şampiyonlar ligi bulduk. Dünyanın her yerinden en aktif insanlarla birlikteyiz. Bir Kemal kurdu, birinci yüzyıl geldi. İkinci asır, ikinci Kemal ile başlar. Senden tek isteğim sandığa gitmen ve oy kullanman. İzmir’de 215 bin 650 genç ilk kez sandıkta oy kullanacak. Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermek zorunda oldukları bir seçimdir. Bu seçim bir ayrılık değil kucaklaşma, kavga değil barışmayı getirecek bir seçimdir. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandık başına gidip oy kullanacak. Ben sandığa gittim otoriter yönetimi değiştirdim diyeceklerini çocuklarına anlatacaklar.

ŞAMPİYONLAR LİGİNİ KURDUK: Her şeyden önce Türkiye’nin dünya ile rekabet etmesi gerekiyor. Bunu yapacağız. Senden tek isteğim sandığa gitmen. Bu ülkeye baharı ve kardeşliği getireceğime söz veriyorum. Çiftçiyi toprakla barıştıracağım. Devlet olarak kırsalda çalışan tüm kadınların sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. Her kadının sosyal güvencesi olacak. Şampiyonlar ligini kurduk. Türkiye yeniden yükselecek. Mersin’den başlayarak Samandağ’a kadar uzanan bölgede üretim başlayacak. 5 çetenin acelesi var ve Kılıçdaroğlu kazanırsa diyorlar. 5’li çeteden alıp yapımcıya vereceğim.

MUSTAFA KEMAL’İN ÇANKAYA’SINA GİDECEĞİM: Size sözüm, tüm hayallerinizi birlikte gerçekleştireceğimizdir. İşsizliğin büyük bir bela olduğunu biliyorum. Milyonlarca hanede işsiz gençlerimiz var. Bu tabloyu değiştireceğiz. 100 bin öğretmen atayacağız ve köylerdeki tüm okulları açacağız. Yeni bir anlayışla yeni bir döneme başlıyoruz. Üreticiye ödeyeceğiz. Siyasi bir tercih var, eserler dışarıdan alınıyor, hayır bunu değiştireceğiz. Saraylarda gözüm yok. Mustafa Kemal’in Çankaya’sına gideceğim.

BU UÇAKLARI SATARAK YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI ALACAĞIZ: İklim değişikliği ile birlikte Akdeniz havzasında orman yangınları artıyor. Beyefendinin 16 uçağı var. Bu uçakları satıp itfaiye uçakları alacağız. Bu ampul çok fazla yanıyor. Kapatacağız. Halkla halk için çalışacağız. Teşekkür ederim, diyorum. (HABER MERKEZİ)

kirazhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu