Ekonomi

Kazia Therapeutics yeni atamalarla yönetim kurulunu güçlendiriyor

SYDNEY – Avustralyalı onkoloji odaklı ilaç geliştirme şirketi Kazia Therapeutics Limited (NASDAQ: KZIA), Bay Robert Apple’ın İcracı Olmayan Direktör olarak Yönetim Kuruluna eklendiğini duyurdu. Şirket ayrıca 2015’ten bu yana Direktör olarak görev yapan Bryce Carmine’i de Lider olarak atadı.

Bay Apple’ın kariyeri, 2022’de Halozyme Therapeutics tarafından satın alınana kadar, Antares Pharma, Inc. dahil olmak üzere ilaç endüstrisindeki 25 yıldan fazla süreyi kapsıyor. Şirketin Başkanı ve CEO’su da dahil olmak üzere değerli liderlik görevlerinde bulundu. Önceki deneyimi, Kıdemli Başkan Yardımcısı, CFO ve Kurumsal Sekreter olarak görev yaptığı InKine Pharmaceutical ve Antares şirketlerindeki üst düzey pozisyonları içermektedir.

Yeni Başkan Bay Carmine, Lilly Bio-Medicines’in İdari Başkan Yardımcısı ve Başkanı da dahil olmak üzere çeşitli liderlik rollerinde bulunduğu Eli Lilly & Co.’ya katıldı. Lilly’deki görev süresi boyunca Global İlaç Satış ve Pazarlama departmanını da yönetti.

Kazia CEO’su Dr. John Friend, atamalara olan güvenini dile getirerek, her iki kişinin de Yönetim Kuruluna kattığı değerli uzmanlık ve liderlik deneyimini vurguladı. Atamalar, Kazia’nın büyüme aşamasında gözetim ve yönetimi iyileştirmeyi hedeflediği bir zamanda gerçekleşti.

Kazia’nın önde gelen ilacı paxalisib, çeşitli beyin kanseri türlerini hedef alıyor ve umut verici klinik aktivite gösteriyor. Şirket, 2024 yılının ilk yarısında önemli GBM AGILE çalışmasından nihai bilgi bekliyor. Paxalisib, ABD FDA’dan glioblastoma için Yetim İlaç ve Hızlı Takip Tanımının yanı sıra DIPG için Nadir Pediatrik Hastalık Tanımını aldı.

Ek olarak Kazia, Kasım 2021’de başlatılan ileri katı tümörlerde Faz I çalışmasıyla bir VEGFR3 inhibitörü olan EVT801’i geliştiriyor.

Şirket, bu duyuruda yer alan ileriye dönük beyanların mevcut beklentilere ve tahminlere dayandığını ve fiili sonuçları etkileyebilecek risklere ve belirsizliklere tabi olduğu konusunda uyarmaktadır.

Bu haber Kazia Therapeutics Limited tarafından yapılan basın açıklamasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

agin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu