Haber

İmamoğlu: Rüşvet operasyonuna kalkışanlara demokrasi tokatı vurulacak

Büyükçekmece Belediyesi’nde gerçekleştirilen rüşvet operasyonuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu ve benzeri girişimlere girişip itibarımızı zedelemeye çalışanlar, görecekler ki bu milletten demokrasi tokatı alacaklardır. Bu duyguyla, Başkanımız Hasan Akgün’e geçmiş olsun diliyoruz. Onun yanındayız.” söz konusu.

Beylikdüzü’ndeki “Vira Kavşağı”nın açılışına katılan İmamoğlu, açılış sonrası Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet operasyonuyla ilgili şunları söyledi: “Adımlar atılıyor, ses getirecek operasyonlar duyuyoruz. Bazı şeyler yapılıyor. Burada şunu söyleyeyim, bu ve buna benzer girişimlerde bulunanlar itibarımızı zedelemeye çalışıyorlar.” “Çalışanlar görecekler ki bu milletin o tarafından demokrasi tokadı yiyeceklerdir. Bu duyguyla Başkanımız Hasan Akgün’e geçmiş olsun diliyoruz. Onun yanındayız.” dedi.

MURAT, KURUM’UN İBB ÇALIŞANLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASINA CEVAP VERDİ

İmamoğlu, AK Parti Adayı Murat Kurum’un İBB çalışanlarının özlük haklarına ilişkin sözlerine de yanıt vererek şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çok başarılı bir endüstriyel ilişkiler süreci sağlıyoruz. Daha önce tüm sendikalarla yaptığımız gibi aralarında TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK de var. Bu çeşitlilikle süreci yöneten biziz. çalışma barışını ve çalışan barışını ön planda tutuyoruz.” İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni insan kaynakları yönetimi açısından güçlü bir döneme getirdik, kadroyu mevcut seviyede tuttuk, geçmişten gelen tüm sorunları çözdük, İETT gibi kadroya dahil olmayan kişileri işe aldık, yenilikler yaptık. birçok konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne insan kaynakları yönetiminde güçlü bir dönem kazandırdı.

Şu anda halkımızın temel sorunu, ekonomik açıdan temel sorun, yüksek enflasyon ve fiyat artışlarının çoğu zaman insanların ihtiyaçlarının artmasına neden olmasıdır. Bugün 7 bin 500 TL’yi emekliliğe uygun gören bir anlayışın, iş gücüyle, çalışanlarımızla aramızda sorun yaratmaya çalışmaması gerekiyor. Bunu bile anlayamıyorlar. Anladıkları tek iş çantacılık veya buna benzer işlerdir. Ekonomi denilince akla o geliyor, biz de şu anda maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızı düşünüyoruz.

Kendi çalışanlarımızı bırakın, İstanbul’da yoksullukla mücadele konusunda ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Enflasyonun artması nedeniyle yenilenmesi gereken şeyler elbette var. Maalesef 4-5 ay önce imzaladığınız toplu iş sözleşmesi için dahi artık yeni şartlar ortaya çıkıyor. Çünkü aylık enflasyonun bile aslında 6,7,8’e ulaştığı ayları yaşıyoruz. Bunların hepsi gündemimizde. Atılan tweetlerin ya da yapılan çalışmaların pek değeri yok, sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz. Bunun aynı zamanda sanal bir duyuru olduğunu düşünüyorum. Çalışanlarımızın haklarını ve kanunlarını korumayı çok önemseyen bir yönetimiz. Bütün sorunları çözüyoruz.”

haberesme.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu