Haber

İstanbul’da kaçak sığınmacıların evlerine baskın: 96 göçmen yakalandı

İstanbul’da kaçak sığınmacıların evlerine baskın: 96 göçmen yakalandı

İSTANBUL İstanbul’da uluslararası göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda çoğunluğu Asya ve Orta Doğu kökenli toplam 96 düzensiz göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da göçmen kaçakçılığı ve insan kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ülkeye yasa dışı yollardan ve oradan Avrupa ülkelerine geçmek için fırsat kollayan düzensiz göçmenler hakkında yürütülen soruşturma sonucunda ‘Göçmen Göçmen Evleri’ olarak kullanıldığı tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. dün akşam saat 21.00 sıralarında il genelinde. Baskınlarda 39 kaçak göçmen yakalanarak koruma altına alınırken, MUG ve M.Ş.

Bağcılar ilçesinde önceki gün kaçak sığınmacılar için yapılan kontrollerde, ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapan, vize ihlalini ihlal eden ve yasal kalış süresini ihlal eden toplam 57 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Gün ortasında yapılan operasyonlarda yakalanan 96 kaçak göçmen, yurt dışı işlemlerinin tamamlanması için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Evlerini kaçak olarak bu göçmenlere kiralayan 2 zanlının emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Konuşmaya konu olan göçmen lojmanları zabıta ekiplerince mühürlenerek faaliyetlerine son verildi. Yakalanarak gözaltına alınan MUG ve M.Ş. Adı geçen 2 zanlının emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

arapgirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu