Teknoloji

Google, Chrome’un sistem kaynaklarından yararlanmasını önleyecek iki yeni özellik sunuyor

Microsoft Edge yakın zamanda en popüler tarayıcı olmayabilir. Ama yine, Uyuyan Sekmelerözellik ve Verimlilik Modu diğer yaygın seçeneklerden daha ilgi çekici bir tarayıcı haline getirdiğini söylemek mümkün. Chrome’un Edge’e yanıtı da geç kalmadı. Tarayıcısı için Google Ayrılmış Bellekve Enerji Tasarrufu modları tanıtıldı.

Masaüstü platformları için Chrome’un en son sürümü, iki yeni performans ayarlaması sunar. Resmi Google Blog’daki bir yayına göre, bu ayarlar tarayıcının yaklaşık %40 daha az bellek tüketirkensekmelerinizin sorunsuz çalışmasını sağlar.

Edge’deki Uyuyan Sekmeler gibi ( Microsoft, tarayıcının yalnızca Eylül ayında 1,3 milyardan fazla sekmeyi uyku moduna geçirdiğini söylüyor), Chrome, etkin olmayan sayfaları dondurmak için bellek koruyucuyu kullanır ve bilgisayarınızın oyun oynamak veya video düzenlemek gibi daha kritik veya zorlu görevler için belleği yeniden ayırmasına olanak tanır.

Google Chrome’daki Güç Tasarrufu, cihazınızın pili %20’ye ulaştığında otomatik olarak çalışır. Şirket, bu özelliğin nasıl çalıştığına veya ne kadar etkili olduğuna dair derinlemesine bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, süslü grafiklere, animasyonlara ve videolara sahip web sitelerinde sınırlı arka plan etkinlikleri ve azaltılmış görsel efektler göreceğiz.

Google, tüm müşterileri tek bir ayarla tatmin edemeyeceğinin farkındadır. Bu nedenle, yeni modlar, Chrome’un asla uyku moduna geçmemesi gereken web sitelerini seçme yeteneği gibi ek özelleştirmeler içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu