Haber

Ganalı gazeteciler Mozambik kura sonrası futbolculara saldırdı

Afrika Kupası’nda Gana’nın Mozambik ile berabere kalarak son 16’ya kalma şansını kaybetmesinin ardından Ganalı gazeteciler futbolculara saldırmaya çalıştı.

Soyunma odası koridorlarında bulunan silahlı polisler, gazetecilerin oyunculara saldırmasını engelledi. Gazeteciler futbolculara küfretmeye devam etti.

Maçın uzatma dakikalarında yediği iki golle Mozambik ile 2-2 berabere kalan Gana, Afrika Uluslar Kupası’nda son 16’ya kalma şansını neredeyse tamamen kaybetti. Jordan Ayew’in penaltıdaki iki golü Gana’yı öne geçirmesine rağmen, uzatmalarda rakiplerinden iki gol yediler.

Bu iki puanlık kayıp, Mısır’ın Yeşil Burun Adaları ile 2-2 berabere kalmasına rağmen Gana’yı B Grubu’nda ikinci sıraya taşıdı. Chris Hughton’un takımının en iyi üçüncü takımlar arasında seçilme ihtimali çok düşük. Bu başarısızlık Gana’lı gazeteciler için kabul edilemezdi ve hatta silahlı polisin, stadyumun iç kısımlarında eski Brighton ve Nottingham Forest patronu Hughton’a bağıran gazetecileri kontrol etmesi gerekti.

Gazeteci Saddick Adams öfkeli sahnelerin fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı: “CAF (Afrika federasyonu) güvenliği takviye kuvvet çağırdı. Medya sadece ekiple tanışmak istiyor. Gitmeyeceğiz, gidene kadar da gitmeyeceğiz. Biz Bu düzeyde bir utanca ve israfa bir daha tahammül edemem. Yetkililer bir şeyler yapmazsa.” Onlara bu takımı yönetmenin nasıl bir his olduğunu göstereceğiz.

Bu ekip birkaç dürüst ve özverili kişinin emeği ve alın teriyle kuruldu. Birkaç kişinin bunu mahvetmesine izin vermeyeceğiz. Bugün onlara öfkemizi göstereceğiz.” Maç sonrası basın toplantısında konuşan Hughton, şunları söyledi: “Bu performansın sorumluluğunu üstleniyorum ve Siyah Yıldızlar’la elde ettiğim sonuçların yeterli olmadığını kabul ediyorum.”

mamakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu