Ekonomi

FTX kurucusu 7 dolandırıcılık suçlamasının tamamından suçlu bulundu

Investing.com – İflas eden kripto borsası FTXKurucu Sam Bankman-Fried’in dolandırıcılık davasında kurul, Fried’ı kendisine yöneltilen yedi suçlamanın tamamında hatalı buldu.

Jüri kararının ardından en fazla 115 yıl hapis cezasına çarptırılacak olan FTX’in kurucusu, FTX müşterilerine ve Alameda Research kredi verenlerine karşı telefon dinlemek ve komplo kurmak, FTX yatırımcılarına karşı menkul kıymet dolandırıcılığı ve emtia dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak ve kara para aklamakla suçlanıyor. arızalı olduğu belirlendi.

ABD’nin New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, karara ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Başsavcı Merrick Garland, yaptığı açıklamada Sam Bankman-Fried’ın kendisini her zaman hukukun üstünde gördüğünü ve kararın kendisinin hatalı olduğunu kanıtladığını söyledi.

Dolandırıcılık davasının bir sonraki duruşması 11 Mart 2024’te görülecek. Kararın ardından açıklama yapan Mark Cohen, Bankman-Fried’ın saf olduğunu ve karara itiraz etmeye devam edeceklerini söyledi.

Dava yaklaşık bir ay sürerken, Sam Bankman-Fried’in kız arkadaşı ve Alameda Araştırma başkanı Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Gary Wang suçlamaları kabul etti ve Fried’e karşı dava açtı. ortaklıkAlınan kararda yaptıkları etkili oldu.

andirinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu