Haber

Çağlar Söyüncü: Transfer süreci zorlu geçti ama mutlu sona ulaştık

Fenerbahçeli futbolcu Çağlar Söyüncü ise, “Zorlu bir süreçti. Özellikle 2.5-3 hafta civarı yorucuydu, sadece zihinsel değil fiziksel olarak da. Tamamen buraya odaklanmıştım, başka hiçbir yeri düşünmüyordum. O yüzden bu böyle oldu.” Benim için biraz zor oldu. Maçtaki performansımı da buna bağlayabilirim. “Transferin getirdiği mutluluk ve huzur nedeniyle sahada daha rahat hareket edebiliyorum, daha rahat hareket edebiliyorum” dedi.

İspanya La Liga ekiplerinden Atletico Madrid’den devre arasında kiralık olarak Fenerbahçe’ye katılan Çağlar Söyüncü, sarı-lacivertli kulübünün televizyonuna konuştu. Sezon sonunda hayallerine ulaşacağına inandığını ifade eden Çağlar Söyüncü, “Sizler aracılığıyla taraftarlarımıza bir mesaj vermek benim için büyük mutluluk. Benim için de çok özel. Artık hedef noktam, gelmeden önce her futbolcu gibi benim de hedeflerim ve hayallerim var… Takım olarak da hayallerim gerçek oluyor.” Sonuna ulaşacağımıza inanıyorum. İlk hedefim takıma çabuk uyum sağlamak ve oynayabilmekti. Bunu Cumartesi günü onurlu bir şekilde başardım. Bunun için mutluyum, güzel bir galibiyet aldık. Takım arkadaşlarıma, antrenörlerime ve taraftarlarıma teşekkür ediyorum. Türk olduğum için uyum sorunumu çabuk aşacağımı biliyordum ama yeni bir kadroya katılmak zorunda kaldım. “Geldim, çok kaliteli isimler var. Hepsi bana yardımcı oldu. Şu anda çok mutluyum” dedi.

“KENDİ BAKIŞIMDAN UYGUN BİR MAÇ OYNADIM”

Antalyaspor maçında iyi bir performans sergilediğini belirten milli oyuncu, “Antalyaspor da güzel bir çaba gösterdi. Onları da tebrik ediyorum, bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Kendi açımdan iyi bir maç çıkardım. Elbette eksiklerim var, onları daha çok çalışarak, takım antrenmanları yaparak, maç kazanarak geliştirdim.” “Bunu oynayarak telafi edeceğimi düşünüyorum. Maç oynamak futbolcu için çok değerli. Şu ana kadar orada hiçbir antrenmanı kaçırmadım. Ama maçın ritmi farklı. Bu konuda eksiklerim var. Oynayarak Adaptasyonumu daha hızlı geliştirip takıma daha faydalı olmaya çalışacağım” dedi.

Milli Takım’da ilk maçını Antalya’da oynadığı hatırlatılan Çağlar Söyüncü, şu yorumu yaptı:

“Maç öncesinde Serdar abiyle konuştuk. 2016-2017’de Antalya sahasında çok sayıda milli maç oynadığımız dönemler oldu. Konuştuk ama aklıma gelmedi. Belki de öyle olmadı. Maça konsantre olmuştum. Şimdi hatırladım. O da çok özel bir maçtı. O maçı da kazandık. Dün de kazandık. Her iki maçı da kazanmamız çok önemli.”

“REKABET HER YERDE OLDUĞU GİBİ BURADA da BÜYÜK DERECEDE VAR”

Takımda forma rekabetinin yaşandığını belirten 27 yaşındaki oyuncu, “Benim için de diğer oyuncular için de büyük bir fırsat. Bunu altını çizerek söylüyorum. Avrupa’da kariyerleri belli olan futbol arkadaşlarım. F.Bahçe” Sezon başından bu yana bu karışım keyifli hale geldi. Kadroya girince daha da keyifli hale geldi.” “Açıkça söyleyebilirim. Her yerde olduğu gibi burada da rekabet çok fazla. Bu rekabetin bizi mutlu sona ulaştıracağından kimsenin şüphesi olmasın. Daha tecrübeli ve profesyonel futbolcularla oynamak bizim şansımızdır. Bir aile ortamıdır” yorumunu yaptı.

“ZOR BİR SÜREÇ OLDU AMA HER ŞEYİN SONUNA BAKIYORUM”

Transfer sürecinin biraz zorlu geçtiğini belirten Çağlar Söyüncü, “Zorlu bir süreçti. Özellikle yaklaşık 2,5-3 hafta kadar yorucuydu, sadece zihinsel değil fiziksel olarak da. Tamamen buraya odaklanmıştım, odaklanamadım. başka bir yeri düşünmek benim için biraz zor oldu o yüzden ama tabii işin sonu keyifli olunca… Maçtaki performansımı da buna bağlayabilirim, daha rahat hissedebiliyorum, daha rahat hareket edebiliyorum. Transferin verdiği mutluluk ve huzurla sahaya çıktım, grup arkadaşlarımın da desteğiyle… En önemlisi ülkeme dönüyorum, zor bir süreçti ama sonuna da hazırım. “Bakıyorum. Bu işin hayırlı olmasını sağlayan Ali Liderime ve Atletico Madrid liderine teşekkür ediyorum. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÖNÜMÜZDE 4 BARDAK VAR, HEPSİNİ ALABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Hedeflerinin 4 kupayı da kazanmak olduğunu belirten Söyüncü, “Transfer sürecimde en büyük etkenlerden birinin sezon sonunda kuracağımız şampiyonluk hayalleri olduğunu söyleyebilirim. Dışarıdan bakınca şimdiki kadar hissedemiyordum ama artık işin içine girince bir aile ortamı, bir beraberlik var… Maçların sonucunun nasıl çıktığını görmek daha doğru. ” Anlayabiliyorum. Antrenman programlarımız gerçekten yeterli, düzgün çalışıyoruz, çok tecrübeli oyuncular var. Yaşları ilerlemesine rağmen her antrenmanı %100 yapıyorlar. O yaşta olmalarına rağmen gençlere örnek oluyorlar. Bunlar da birleştirildiğinde maçlarda istediğimiz 3 puanı daha rahat alabiliriz. Hedeflerimiz büyük. Önümüzde 4 kupa var. “Hepsini alabileceğimize inanıyorum. Bütün takım arkadaşlarımız bunları canı gönülden istiyor. Ben de yabancılarla konuşuyorum. Birçoğuyla oynadım ve iyi ilişkilerim var. Herkes bunu istiyor. Bu da benim başarımdaki en büyük etken oldu.” Transfer süreci var” dedi.

“İnşallah HER ZAMAN MEMNUN BİR YIL SONUNA BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ”

Taraftar desteğinin çok önemli olduğunu belirten 27 yaşındaki stoper, “Kendilerine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Transfer sürecinin ilk gününden bugüne kadar bana hep destek oldular, hep inandılar. Tıpkı inandıkları gibi.” takımda da aynı duyguyu bana da yaşattılar, kendilerine teşekkür ediyorum, dün bizi yalnız bırakmadılar, havaalanında bizi karşıladılar, maç öncesinde de, maç sonrasında da Antalya’da çok güzel bir karşılama oldu. Onlar için, bu camia için daha iyi olmaya çalışacağız. Elimizden geleni, hatta daha fazlasını yapacağız. Bundan sonra her maç bir final maçıdır. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. “Onların desteği bizim için çok önemli. kulübümüz ve toplum. Biz buna kalbimizi koyacağız. İnşallah yılsonunda hep birlikte mutlu sona ulaşacağız. (Kadıköy’de) Ben de onlara karşı oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım her şey güzel olur” diye sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu