Haber

AKM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan değerli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Necip Fazıl Kısakürek’in tüm eserlerinin fikir ve ideolojisinin bel kemiğinin Büyük Doğu olduğunu söylersek, çizgimizi aşmış olmayız. Bu bakımdan Büyük Doğu dergilerini bir bütün halinde yeniden tanıtmayı çok önemli buluyorum. Standın düzenlenmesine öncülük eden Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı’nı ve destek veren tüm kurumlarımızı kutluyorum.

Necip Fazıl Usta, Cumhuriyet tarihimizin en acı dönemlerine şahitlik etmiş bir insandı. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçen nesilde, devletin ve milletin bütün çilelerini usta bizzat gördü. Efendimiz, çağdaşı birçok şair ve yazarın aksine kalemiyle ve sözleriyle direnmeyi seçmiştir. Büyük geçmişimiz ile köprülerin atıldığı, asırlık mirasımızın hiçe sayıldığı bir dönemde, eserleriyle ‘Dur ey kalabalıklar’ dedi. Hep zoru, zoru tercih etti. Ahlak ve Allah hakkında söylemenin yasak olduğu yıllarda gayretiyle milletimizin ruh köküne sahip çıktı. Elbette bu yerli ve milli duruşun cereyanını son nefesine kadar çekti. Usta, onlarca yıldır kültür sanat camiamızın bugün bile içinden çıkamadığı mahalle baskısına maruz kalmıştır. Ama usta bunların hiçbirine boyun eğmedi. Bedelini ödemekten asla çekinmedi. Çünkü Necip Fazıl, Türkiye merkezli niyetin vücut bulmuş haliydi. Hayatının en değerli yıllarını aydın askerler yetiştirmeye adayan gerçek bir aydındı.

Ustanın her kitabı entelektüel serüvenimizde ayrı bir iz bırakıyor. Sakarya Türküsü şiirinin yeri müstesnadır. Her mısrası azgın bir ırmak gibi akan bu şiir, bir nesil ezberlemiş ve manası anlaşılmıştır. 28 Şubat’ın karanlık günlerinde üniversite kapılarında baskılara direnen bu genci gördük. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçakların silahlarına göğüslerini siper eden bu genci gördük.

Haberin Detayları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza kullanabilirsiniz. (iOS, Android)Twitter’da yapabilirsin @haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu