Yaşam

Yararı Var Zararı Var! İş Yerinde Ofis Aşkı Yaşamak Hakkında Bilmeniz ve Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

Birçok kişinin uzun süre birlikte çalıştığı ofis ortamları, doğal olarak romantik ilgileri de beraberinde getirir. Ofis aşkı denilince akla pek çok olumsuzluk gelse de bazılarına göre fayda da sağlamaktadır. Peki, ofis sevgisinin mesleğimize etkisi nedir? Bunun zararlarını ve faydalarını birlikte keşfedelim! ?

Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/article…

Yapılan araştırmalara göre ofis sevgisi, çalışanların üretkenliğini artırabileceği gibi iş ortamında krizlere de neden olabiliyor!

İyi çıkarların yanı sıra, aldatma ve aşk üçgenleri, özellikle yöneticiler için güçlü zamanlar anlamına gelir. Peki gerçekte ofis aşklarının şirket ortamına ve bireysel performansa etkileri nelerdir? Gelin birlikte bir göz atalım! ?

Ofis aşkları, kadınların iş dünyasına adım attığı 20. yüzyıldan itibaren çalışan ve işverenlerin kaçamadıkları bir olgu haline geldi.

ABD’de yapılan bir araştırma, dört çalışandan birinin iş yerinde romantik bağlar yaşadığını doğruluyor. Bu nedenle ofis aşkı iş dünyası için bir gerçek olarak kabul ediliyor.

Ne yazık ki tüm bu romantik bağlar evlilikle bitmiyor; Evlilikleri bitiriyor!

2004 yılında bu konuda yazılan bir kitaba göre, aldatma sorunuyla terapiste başvuran kadınların yüzde 38’i partnerlerini ofiste kurdukları bağlantılarla aldatıyor. Üstelik yapılan araştırmalara göre bu durum sadece bölümlere özgü olmayıp her alanda ve her yerde karşımıza çıkabilmektedir.

Bu aksiliklere rağmen, ofis aşkları uygun etkilerinden yoksun değildir. Örneğin, yeterli dikkat, çalışanların moralini yükselttiği gibi çalışanların üretkenliğini de artırabilir.

Bu nedenle şirketler bu tür bağlantıları desteklemeye bile karar verebilir! Ancak ofis aşklarının sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Bunun nedeni sevgili ve eş bulma yollarının çeşitliliğidir.

Ayrıca günümüzde cinsel istismar ve taciz vakalarının gizlenmemesi, ofis ilişkilerinin eskisinden daha uygunsuz olarak algılanmasına neden olmaktadır.

Yine de, işverenler ve uzmanlar, insanların ofis sevgisini yaşarken aldıkları riski doğru bir şekilde ölçmeleri gerektiğini düşünüyor.

Örneğin ofiste bir aşk üçgeninin şirkete verdiği zarar oldukça fazladır. İki çalışanın evli olması ve hamile kadının bebeğinin başka bir çalışandan olması maalesef çalışan performansını ve verimliliğini önemli ölçüde düşürmektedir.

Bu noktada uzmanlar, tarafların ofiste bir ilişkiye başlamadan önce bağa olan bağlılıklarını ve ciddiyetlerini iyice tartmalarını tavsiye ediyor.

Ama elbette ofis ortamında romantik ilgilerin de kaçınılmaz olduğu bir gerçek. Bunların arasında en güçlüsü ve en karmaşıkı işçi-işveren bağlarıdır. Yöneticiniz veya çalışanınızla aşk yaşıyorsanız, acı çekmeye de hazırlıklı olmalısınız.

Ne yazık ki, bu tür bağlar çoğu zaman eşitsizlik algısının pençesine düşüyor.

Eşitsiz muamele olduğunu kanıtlamadan bireyleri ilişki kurmaktan caydırmak da kolay değildir. Bu noktada çalışanların ve yöneticilerin olabildiğince şeffaf olmaları ve şirket kurallarında ofis bağlarına ilişkin düzenlemeler getirmeleri değerlidir. Her şeye rağmen uzmanlar ofis aşkının durdurulamaz olduğunu kabul ediyor ve buna uyum sağlamanın en iyi seçenek olduğunu söylüyor.

Peki bunun hakkında ne düşünüyorsun? Yorumlarda buluşalım! ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu