Haber

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi görevden alındı

UkraynaGenelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi görevden alındı, yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sirski atandı.

UKRAYNALI GENEL KURUMSAL LİDER GÖREVDEN ALINDI

Yaklaşık 2 yıldır Rusya ile savaş halindeyiz Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ile Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi arasındaki gerilim çözülemedi. Daha önce Zelenski ile pek çok konuda fikir ayrılıkları olduğu bilinen Zaluzhnyi görevden alındı.

YERİNE KARA KUVVETLERİ KOMUTANI ATANDI

Ülkede savaş halinde alınan karar dikkat çekti. Zelensky, Zaluzhnyi’nin yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sirski’yi atadı.

ZELENSKY: DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ

Karara ilişkin konuşan Zelenski, “Artık değişim zamanı geldi. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin nasıl bir yenilenmeye ihtiyacı olduğunu tartıştık. Ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin yenilenen liderliğinde kimlerin yer alabileceğini de tartıştık. Artık bu yenilemenin zamanı geldi” dedi. ” dedi. Zelenski ayrıca görevden alınan Zalujni’nin savaş grubunda yer almaya devam etmesini istediğini de belirtti.

“GERÇEKÇİ VE DETAYLI BİR SAVAŞ PLANINA İHTİYAÇ VAR”

2024 yılı için gerçekçi ve detaylı bir savaş planına ihtiyaçları olduğunu belirten Zelenski, ordunun yeni bir rotasyon sistemine, yeni bir seferberlik ve askere alma planına da ihtiyacı olduğunu belirtti.

ZELENSKY 500 BİN YENİ ASKER TEKLİFİNİ REDDETTİ

Zaluzhnyi ile Zelenski’nin yeni bir askeri seferberlik konusunda fikir ayrılıkları yaşadığı iddia edildi. Zelenskiy’e yakın bir isim, Zaluzhnyi’nin 500 bin kişiyi daha askere çağırmayı teklif ettiğini ancak Zelenskiy’in buna karşı çıktığını belirtti.

ÜLKESİNDE “DEMİR GENERAL” OLARAK TANINIR

1 Şubat Perşembe günü CNN için yazdığı makalede Zaluzhnyi, Ukrayna hükümetinin orduyu gerektiği gibi seferber etmede başarısız olduğunu söyledi. “Demir General” olarak bilinen Zaluzhnyi, ülkesinde tanınan bir isim olarak öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu