Haber

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: AK Parti’nin zaferleri Türk Yüzyılına yakışır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “AK Parti, ‘Türkiye Yüzyılı için gerçek belediyecilik’ sloganıyla yola çıktı. İnşallah yeni dönemdeki tüm zaferlerimiz buna layık olacak.” söz konusu.

Kocaeli programı kapsamında Bakan Yumaklı, Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi Atıksu ve Geri Kazanım Tesisinde incelemelerde bulundu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı ziyaret etti.

Daha sonra AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Şahin Talus ve partililerle bir araya gelen Yumaklı, seçim sürecinin heyecanlı geçtiğini, adaylık konusunda tatlı rekabetler yaşandığını ancak süreç bittikten sonra herkesin bir araya gelerek görevini yaptığını söyledi. En iyisiydi ve o dönemde AK Parti de öyleydi. Daha önceki davranışlarına uygun hareket ettiğini açıkladı.

Tahir Büyükakın’ı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından dolayı tebrik eden Yumaklı, AK Partili belediyenin bulunduğu yerlerle diğerleri arasında bariz farklar bulunduğunu, bunun da partinin yerelde uyguladığı hizmet kalitesinin bir sonucu olduğunu söyledi. siyaset, vatandaşla bir arada olmak ve sorunları çözmek.

“Önce hizmet, önce ülke, önce Türkiye demekten vazgeçmeyelim”

Bakan Yumaklı, Kocaeli’deki çalışmalarından dolayı AK Partili belediyelere teşekkür ederek, “Sadece Kocaeli’de değil Türkiye’nin tüm illerinde kendini gösterecek ‘Türkiye Yüzyılı’nın kentlerini, kasabalarını inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. AK Parti’nin çok önemli bir parçası.” “Fark var. 21 yıldır kendini yenilemekle geliyor ve kendini aşma yolunda yeni bir özgüven ve vizyon ortaya çıkarıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AK Parti kendisiyle yarışan bir partidir” sözlerini hatırlatan Yumaklı, devraldıkları değerlerin AK Parti’nin siyasi iktidar ve yerel yönetim başarısında çok önemli etkisi olduğunu vurguladı.

Bakan Yumaklı, “Değerlerimiz ve ülkeye hizmet yolunda samimi olduğumuz sürece kardeşlik ve dayanışma ruhumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Önce hizmet, önce ülke, önce Türkiye demekten vazgeçmeyelim. Bir AK Partili böyle bir ruhu dile getiriyor.” Şeklinde konuştu.

AK Parti’nin 31 Mart akşamı kendine has özelliği, hizmet kalitesi ve yerel yönetimlerdeki hizmet aşkıyla Kocaeli’ye yeni zaferler katacağını belirten Yumaklı, “AK Parti “Türkiye Yüzyılına Gerçek Belediyecilik” sloganıyla yola çıktı. . Yeni dönemdeki tüm zaferlerimizin buna layık olmasını diliyorum. olacak.” ifadesini kullandı.

“Bakanlık olarak belediyelerimizle birlikte projeler geliştireceğiz”

Sadece Kocaeli’de son 21 yılda yaklaşık 7 milyar liraya yakın tarımsal destek verildiğine dikkat çeken Yumaklı, şöyle konuştu:

“Herkes Kocaeli’yi sanayi kenti olarak düşünüyor ama Kocaeli’nin çok önemli bir bölümünün aynı zamanda tarım kenti olduğunu da biliyoruz. Bu anlamda hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerimiz tarımcı vatandaşlarımıza ciddi destekler veriyor. İnşallah bundan sonra da öyle olur. Bakanlık olarak belediyelerimizle birlikte projeler geliştireceğiz. “Çok daha verimli, çok daha kaliteli, çok daha sürdürülebilir bir tarım için hep birlikte çalışacağız, çaba göstereceğiz.”

Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 yıl önceki gerçek belediyeciliğinin, ülke yönetimindeki vizyonu ve başarısının kendilerine sadece kıskançlık değil aynı zamanda yapma ve başarma ruhu da verdiğini vurgulayarak, “Eğer Türkiye’den bir kardeşimiz yapıyorsa Bugünkü uzay çalışmaları gurur duyulacak bir şey.” “Uzatmak, farklı değerlendirmek, küçümsemek işe zarar vermez ama bugün bu şekilde değerlendirenlerin küçüldüğü bir noktaya geldiğimizi söylemek mümkün.” değerlendirmesini yaptı.

Yumaklı, Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ta yapılacak seçimleri el ele vererek başaracaklarını belirterek, Kocaeli’deki belediye başkan adaylarına ve örgüt mensuplarına başarılar diledi.

Ziyarette Büyükakın, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Veysal Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus ve partililer hazır bulundu.

Bakan Yumaklı daha sonra MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Başkanı Kaan Şengil ve BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü’yü ziyaret etti.

Topraksız tarım serasını inceledi

Yumaklı ayrıca Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret ederek Otomatik Topraksız Tarım Serası Projesi hakkında bilgi aldı.

Bakan Yumaklı, lise öğrencilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 750 metrekarelik topraksız alanda belli eserleri yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı. Örnek ülke değil, örnek ülke olmak için her alanda yarıştıklarını vurgulayan Yumaklı, bu konuda en büyük garantilerinin gençler olduğunu belirtti.

Gelecekte su ve arazi kullanımında yaşanabilecek kısıtlamaları aşabileceklerini dile getiren Yumaklı, “Bizim vurguladığımız da tam olarak bu. Şehirler öncelikle şehrin kısıtlamalarından bağımsız, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek ortamlar yaratmalı. iklim değişikliği veya gelişen şehirler.” söz konusu.

Bakan Yumaklı, kentsel tarımın bir diğer alt başlığının da organize tarım bölgeleri olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda Türkiye’de 60’a yakın organize tarım bölgesi planlanmış durumda ve bunların yarısına yakını tüzel kişilik kazanmış durumda. Hatta bir kısmı üretime geçmiş, ürünlerini pazarlara ulaştırmak için hazırlık yapmış durumda. Özellikle organize tarım bölgelerini tercih ediyoruz. Jeotermal güç kaynaklarına yakın yerler.” “Bölgeler, tarımsal üretimde en büyük maliyet kalemi olan elektrik maliyetlerini azaltacak. İklimlendirmeden 12 aya kadar üretim yapılabilecek.”

Hem organize tarım bölgelerinin hem de topraksız tarımsal üretimin yapılabileceği seraların önemine dikkat çeken Yumaklı, bu kapsamdaki girişimlere ve özellikle belediyelerin ürünlerini pazara sunma çalışmalarına destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu