Haber

Tarım ve Orman Bakanı ASEAN Büyükelçileriyle Buluştu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Ankara Kümesi Büyükelçileri ve Maslahatgüzarları ile Bakanlıkta bir araya geldi.

Görüşmede Bakan Yumaklı, ASEAN Ankara Kümesi ülkelerine Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sırasında dayanışma ve yardımlarından dolayı teşekkür etti. Asya’nın dünyada önemli bir bölge haline geldiğini söyleyen Yumaklı, “Asya bölgesi ile ekonomiden bilim ve teknolojiye, gıda ve tarımdan turizme, eğitimden her alanda ilişkilerimizi geliştirmeyi dış politika önceliğimiz olarak görüyoruz. kültür ve sanata.” söz konusu. ASEAN’ın 50. yılında Türkiye’nin Sektörel Diyalog Ortaklığı statüsü kazanmasının anlamlı olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, “ASEAN ülkeleri için üç kıtaya ulaşmanın anahtarı olan Türkiye, refahı etkileyen her konuda ASEAN’ın doğal ortağıdır. Ülkemizin müstesna konumu, “ASEAN ülkelerindeki tarım işlerini Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyaya ulaştırmak için paha biçilmez fırsatlar sunmaktadır. Türkiye, yüksek üretim kapasitesi ve tarım alanındaki bilgi birikimi ile ASEAN’a önemli katma değer sağlayabilecek özelliklere sahiptir.” değerlendirmesini yaptı.

Yumaklı, Türkiye’nin Sektörel Diyalog Paydaşları kapsamında hazırladıkları ‘Türkiye ile ASEAN Ülkeleri Arasında Tarım Sektöründe İklim Değişikliğine Uyum Konusunda İşbirliği Fırsatları Sunmak İçin Deneyim Paylaşımı Projesi’ni ASEAN Sekreterliğine sunduklarını belirterek, işbirliği olanaklarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Yumaklı, ASEAN ülkeleriyle önümüzdeki dönemde tarım ve ormancılık alanında ilişkilerin geliştirilmesi için teknik iş birliğine hazır olduklarını da kaydetti. – ANKARA

habernurdagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu