Haber

Ordu’da gördüğü hayalden etkilenerek deprem bölgesine oyuncak dağıttı.

6 Şubat’ta yaşanan felaketin ardından Türkiye tek yürek oldu.

Enkaza dönüşen evlerde 43 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti.

Öte yandan binlerce vatandaş evsiz kaldı.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından vatandaşların yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Afet bölgelerine yardıma koşan vatandaşlar tek yürek oldu.

Bir hayalle gitti

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan iki çocuk babası Rıdvan İkinci, depremin ilk günlerinde arkadaşlarıyla birlikte takviye için harekete geçti.

Gittiği Elbistan ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte gerekli malzemeleri dağıttıktan sonra ikinci olarak evine geldi ve sabah gördüğü rüyanın etkisiyle 1985 model aracıyla tekrar ilçeye taşındı.

Çocuklara oyuncaklar dağıtıldı

Rüyasında çocuklara hediyeler dağıttığını ve dolaştığını gören İkinci, 500 kilometre yol kat ederek aracına yüklediği oyuncak, yiyecek ve temel ihtiyaç malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

Çok sevdiği eski model arabasıyla bölgedeki çocuklara ulaşan İki, Elbistan’ın bütün mahallelerini dolaşarak çocuklara oyuncak dağıttı.

“Gördüğüm rüya beni çok etkiledi”

Hayali karşısında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine taşındığını ve oyuncakları çocuklara tek tek dağıttığını söyleyen Rıdvan İkinci, şöyle konuştu:

Depremin ilk günlerinde esnaflarımızla birlikte Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine yardım götürdük. Bu olaydan sonra bir arkadaşım oğluma ve kızıma ikramlar gönderdi.

Kızımı bu hediyeyle uyurken görünce çok etkilendim. Gece olup sabah kalktığımda bir rüya gördüm ve rüyamda çocuklara ikramlar dağıtıyordum. Sabah namazını birlikte kılıp iş yerime gittim.

İş yerimde aldığım kararla Ünye’den Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giden beş yüz kilometrelik yolu 1985 model aracımla esnaf arkadaşlarımın da desteğiyle oyuncak ve ihtiyaç malzemeleriyle doldurarak gittim.

“Çocukların mutlu olmasına şahit olunca duygulandım”

Devlet ve milletin depremin zorluklarını aşacağına değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ayrıca bir kızım ve bir oğlum var. Oradaki çocukların memnuniyetine şahit olmak beni de çok duygulandırdı.

Memnuniyetlerini ve annelerimizin dualarını gördükçe ben daha çok memnun oldum. Halkımız yardım ediyor ama bu bir haftalık veya on günlük bir süreç değil.

İmkanım oldukça yine gideceğim ve ayağımı yere basmaya devam edeceğim. Allah devletimizi korusun. Bu süreç uzun bir süreçtir ve artık devlet ile milletin el ele verme zamanıdır.

gulsehir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu