Haber

Mardin Büyükşehir geleceğin futbolcularını yetiştiriyor

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Okulların kapanmasıyla birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla Kamor Millet Bahçesi Spor Kompleksi’ndeki spor tesislerinde açılan yaz futbol okulu, futbol antrenörü Faris Çalbay yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Yaz okulunda futbol kursu, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere günde iki saat çalışılarak yapılmaktadır. Genç futbolculara futbolun kural ve kriterlerinin yanı sıra kondisyon ve taktik çalışmaları da öğretiliyor.
Yaz okuluna katılan tüm çocuklara Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından materyaller dağıtıldı.

2 yılda 2 farklı takımı şampiyon yapma başarısı gösteren futbol antrenörü Faris Çalbay yönetiminde devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi yaz futbol okulu yoğun ilgi görüyor. Yaz futbol okulunda 6 ila 14 yaş arası 100’e yakın çocuğa sağlıklı beslenme, hijyen, sportmenlik ve disiplini aynı anda öğretirken, futbolun yanı sıra futbolla kaynaşan minik futbolcuların hırsları da öğretiliyor. Kısa sürede futbol antrenörü Faris Çalbay ve arkadaşları dikkatlerden kaçmıyor. .

GELECEĞİN FUTBOLCULARINI YARATIYORUM

Profesyonel futbol kariyerine 2002 yılında Mardinspor ile başlayan Faris Çalbay, Mardinspor’da uzun yıllar forma giydikten sonra 14 yıl çeşitli kadrolarda futbol oynadığını söyledi. Hedefi olarak her zaman başarılı olmayı seçtiğini belirten Çalbay, “Futbolu bıraktıktan sonra amatör liglerde çeşitli takımlarda teknik direktör olarak görev aldım. Son 2 yılda 2 farklı takımla şampiyonluklar kazandım. Geleceğin futbolcularını Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yetiştiriyoruz.”
Futbolun sevilen bir spor dalı olduğunun altını çizen Çalbay, “Tabii ki çocukların çok ilgi gösterdiği bir spor. Birlikte vakit geçirdikleri, dostluklar kurdukları bir ortam. Burada daha üst seviyeye çıkmak için kolları sıvadık. geleceğin futbol yıldızları.

Kursa katılan 6-13 yaş arası 100’e yakın sporcumuz var. Futbolun yanında faydalı bireyler olabilmeleri için çocuklarımıza okul eğitimlerine, sağlıklarına, hijyenlerine ve beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uyarılar ve tavsiyeler veriyoruz. Burada centilmenliğin ön planda tutulduğu başarılı futbolcuların çıkacağına inanıyorum. Hırslı yetenekli çocuklarımız var. Her gün yeteneklerine bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Buradan ülke futboluna katkı sağlayacak oyuncuların çıkacağına inanıyorum. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen yaz spor okullarına destek veren Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Demirtaş’a ve ayrıca Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen’e teşekkür ediyorum. Belediye ve emeği geçen herkes.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu