Haber

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Üsküdar faciasını unutmadık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 1 Mart Üsküdar Deniz Faciası’nın yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Üsküdar Deniz Faciası’nın 65. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tıpkı yüzyılın felaketini yaşadığımız ve yaraları sarmaya başladığımız bu günlerde olduğu gibi 1 Mart 1858’de de büyük bir acıların yaşandığını belirtti. birlikte. Üsküdar Vapuru’nun batması nedeniyle yolcularının, İzmit’te okuyan Gölcük ve Karamürselli öğrencilerinin büyük çoğunluğunun hayatını kaybettiğini kaydeden Önder Büyükakın, “O felaketten çok büyük dersler çıkarıldı. Bu acı dersleri yaşamadan olası felaketlere karşı önlem almak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

tam 65 yıl önce   392 kişinin ölümüne neden olan Üsküdar Gemisi’nin İzmit Körfezi’nde batışının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara sabır diledi. Önder Büyükakın mesajında, “Türk denizcilik tarihinin en büyük deniz kazalarından biri olan Üsküdar Faciası’nda hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Her zaman kalbimizde hissettiğimiz Üsküdar Vapuru yolcuları, bu şehrin hatırasında ilelebet yaşayacaklardır…

Rabbim bu acıyı bir daha milletimize yaşatmasın. Üsküdar deniz faciasında bu yılki devriyede yaşamını yitiren soydaşlarımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

babaeskiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu