Haber

Kızılay depremzedelerle gönüllüleri buluşturdu

Kızılay depremzedeler ile bölgede görev yapan gönüllüleri İstanbul Heybeliada Gençlik Kampı’nda buluşturdu. ‘Veda Sokağı’ etkinliğine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da katıldı.

Türk Kızılayı’nın gençlere yönelik hizmetleri arasında yer alan yaz kampları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran-Eylül ayları arasında yüzlerce gence hizmet vererek farklı deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Bu yıl depremden etkilenen gençleri ve bölgede görev yapan gönüllüleri ağırlayan Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı’nda gönüllülük, uygulamalı ilk yardım, Kızılay kültürü ve bağımlılıkla mücadele, temel afet eğitimi, manevi ilk yardım ve kültürel eğitimler verildi. sanatsal etkinlikler düzenlendi. Eğitimin yanı sıra açık hava etkinlikleri, kültür-sanat etkinlikleri, şehir turları gibi çeşitli programlar da depremzedelerin deneyim kazanmasına ve öğretici bir deneyim yaşamasına katkı sağlamıştır.

Kampın sona erdiği ‘Veda Sokağı’ etkinliğine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da katıldı. Bakan Göktaş’a gençlerin karakalemle hazırladığı portre fotoğrafı takdim edildi. Eğitimlerin yanı sıra çeşitli etkinliklerin de gerçekleştirildiği kampta, Bakan Göktaş ve Önder Yılmaz gençlerle birlikte doyasıya eğlendi.

“Her hayal gerçek olur, her hedefe ulaşılır. Sadece inan”

Gençlik kampının veda gecesinde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Şu an biraz üzgünüm. Çünkü aranızdan ayrıldığım için biraz üzgünüm, çünkü ben” Ayrılmak üzereyim.Açıkçası burayı bu kadar seveceğimi bilmiyordum.Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum.Mutluyum ve bu hatıra artık hafızamda olmayacak.Bu ada unutulacak. benim için çok farklı bir yer.Şimdi inandım ve gördüm ki Kızılay ve ben açıkçası bu kamp hepinize çok yakıştı.6 Şubat depremiyle hepiniz sarsıldınız.Bir kısmınızla konuştuk.Hepinizden farklı hikayeler Burada da yaralarınızı sarma fırsatı bulmuşsunuz.Öncelikle depremde hayatını kaybeden herkese her zamanki taziyelerimi sunuyorum.Yakınlarına ve size de sabırlar diliyorum.Ama dediğim gibi , yaralarımızı hep birlikte saracağız ve iyileştirmeye devam edeceğiz.Nerede olursanız olun, her biriniz nerede olursanız olun hayatınızı güzelleştireceksiniz. Sevgili ablalarım, her zorluk aşılır, her yol yürünür. Her hayal gerçekleşir, her hedefe ulaşılır. Yeter ki inan” dedi.

“Birlikte geleceğe umutla bakıyoruz”

Veda gecesinde gençlere seslenen Türk Kızılayı Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ise, “Sizler bu ülkenin gençlerisiniz. Biz hem Kızılayı hem de ülkemizi emanet edeceğiz. Siz ne kadar umutluysanız o kadar güçlüsünüz, ne kadar doğruysanız, ne kadar dik durursanız bu toplum da bundan faydalanacaktır, o kadar güçlü olacaktır. Lütfen evinize döndüğünüzde Kızılay şubelerine gidiniz. buradan istekli olun kiminiz üniversite sınavına girdi kiminiz üniversitede okuyor üniversite kulüplerine üye olun birbirinizden ayrılmayın sımsıkı sarılın çünkü paylaştıkça dayanıyoruz Birbirimize ne kadar çok yardım edersek o kadar doyacağız, güçlü olacağız ve geleceğe hep umutla bakacağız. Bugün buraya sizinle konuşmak için değil, sizi izlemek ve dinlemek için gelmemiz adettendir. Hepinizi canı gönülden kucaklıyor, hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. – İSTANBUL

halfeti-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu