Ekonomi

Kilis’te deprem sonrası marul ve maydanoz hasadı başladı

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerden biri olan Kilis’te çiftçiler, marul ve maydanoz hasadına başladı.

Depremin ardından hayatın normale dönmeye başladığı Kilis’te çiftçiler, 3 aylık sürenin ardından tarlalarına ektikleri marul, maydanoz gibi yeşilliklerin tohumlarını toplamaya başladı. Hasatla ilgili bilgi veren Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Lideri İtimat Özdemir, “Hayatın normalleşmeye başladığı ilimizde deprem bölgesinde çiftçiler üretimlerini sürdürüyor. Depremin ardından yaralar iyileşiyor. Kilis’te tüm şartlar altında üretime devam ediyoruz.” koşullar.”

Yeşilliklerin fiyatı depremden sonra düştü

Deprem sonrası yeşillik fiyatlarında düşüş olduğunu belirten Özdemir, “Depremden sonra yeşil fiyatları düştü, talepler azaldıkça satışlar ağırlaştı ve bu da tarlalarda fiyatların düşmesine neden oldu. Marketlere gittiğimizde , fiyat artışları devam ediyor Tarlada marul fiyatı 7 TL 50 kuruş iken marketlerde 15 TL yani yüzde yüz fark var Deprem öncesi tarlada 10 TL iken , depremden sonra 7 TL 50 kuruştu.

Çiftçi Mahmut Tiryaki, “Marul ve maydanoz hasadına başladık. Fiyatlarımız uygun, çiftçinin yüzünü güldürüyor. Marketler ile marketler arasında fiyat farkı var. – RAPOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu