İş

Kestel Belediyesi Personelinin Maaşları Yüzde 100 Arttı

Ek protokolle Kestel Belediyesi çalışanlarının maaş artışı yüzde 100 artırıldı. Bir belediye çalışanının en düşük maaşı 34 bin 100 lira, en yüksek maaşı ise 49 bin 900 lira oldu.

Kestel Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası, belediyede çalışan personeli kapsayan ek artış protokolü imzaladı. Kestel Belediye Başkanı Tanır ile Hizmet-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Şube Başkan Yardımcısı Ramazan Uçar arasında imzalanan sözleşmeyle belediye çalışanlarına asgari 34 bin 100 TL, azami 49 bin 900 TL maaş verilmesi sağlandı. Kestel Belediyesi Garaj Merkezi’nde düzenlenen törende Lider Tanır, çalışanlar tarafından coşkuyla karşılandı. Ellerinde meşale ve atkılarla takviye veren personel, artış oranından oldukça memnun kaldı. Yüzde 100’lük artış oranı işçiler tarafından davul ve kornalarla kutlandı.

Yüzde 100 artış oranı coşkuyla karşılandı

Maaş artışına ilişkin konuşan Kestel Belediye Başkanı Tanır, “Öncelikle 5 yıllık görev süremizde canla başla çalışan, emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreçte büyük sıkıntılı dönemlerden geçtik. . Pandemi, ekonomik kriz ve 6 Şubat sarsıntısı vardı. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen büyük bir özveriyle çalışan tüm çalışanlarımızı ve fedakar ailelerini tebrik ediyorum. 400’e yakın belediye çalışanımızla hizmet veriyoruz. Bu noktada Ulaşıldığında ne devlete ne de Sosyal Güvenlik Kurumuna bir kuruş vergi borcumuz yok.Çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin enflasyona yenik düşmemesi için ekibimizle oturduk, çalıştık, konuştuk.Başarıyı taçlandırmak istedik. Kestel’i Bursa’nın en yaşanabilir ilçesi haline getiren siz değerli çalışanlarımız, yapacağımız ek protokol artışı ile belediye şirketimizde çalışan personelimizin en düşük maaşı 34 bin 100 TL, en düşük maaşı ise 34 bin 100 TL olacak. Kadrolu işçilerin maaşı 40 bin 164 TL, en yüksek maaşı ise 40 bin 164 TL olacak. İşin maaşı ise 49 bin 900 TL oldu. Kestel’in gönlünü kazandınız, bu artış da annelerimizin beyaz sütü gibi hayırlara vesile olsun. Temmuz ayında sözleşme sürecimizi ve personelimizin temmuz ayı maaşlarını da iyileştireceğiz. “Şimdiden bereketli olsun” dedi. -BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu