Haber

Kemal Kılıçdaroğlu, BBC’de Erdoğan ve Ailesiyle İlgili Bir Soruyu Yanıtlıyor

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’na, seçimi kazanması durumunda Erdoğan ve ailesine karşı ‘intikamcı’ bir tavırla hareket edip etmeyeceği de soruldu.

Aday olduğu ittifakı oluşturan siyasi partilerin başkanları, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları ile geçtiğimiz hafta sonu ilk ortak mitingini İzmir’de gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, daha önce BBC Türkçe’den Selin Girit’in sorularını yanıtlamıştı. Ralli.

Kılıçdaroğlu’na röportajda yöneltilen en çarpıcı sorulardan biri de CHP’den ayrılarak Vatan Partisi’ni kurarak Cumhurbaşkanlığı yarışına giren Muharrem İnce ile ilgili oldu.

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce hakkında “Kırdın mı?” “Hayır, herhangi bir kırgınlığım yok” diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, “Adaylıktan çekilme çağrısı yaptınız mı?” “Hayır, iradesine karışmaya böyle bir hakkım yok” diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, önseçim yarışı bitmez ve Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’na geçerse ne yapacakları sorusuna, “Hayır, ne olursa olsun kazanacağız” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’na ayrıca Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu alması halinde ülkeyi yönetmenin zor olup olmayacağı sorusu da yöneltildi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinde Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’nda olduğunu ancak yine iyi bir yönetim ortaya koyduklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu’na yöneltilen son soru, seçimi kazanması halinde Erdoğan ve ailesine karşı “intikamcı” bir tavır alıp almayacağı oldu.

Kılıçdaroğlu bu soruyu da yanıtladı’ Böyle bir tavır alırsam Erdoğan’dan hiçbir farkım kalmaz. Beni ondan farklı kılan adalet anlayışımdır. Demokratik kuralların gerektirdiği çerçevede hareket edeceğiz.‘ o cevapladı.

Röportajın tamamını izlemek için tıklayın

haberakcaabat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu