Haber

Keçiören Belediyesi Alevi Dedeleri ve İnanç Kuruluşlarıyla Buluştu

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok başkanlığında gerçekleştirilen “Ankara Buluşmaları” toplantılarında Alevi dedeleri ile Alevi inanç ve kültür kuruluşlarının temsilcileri bir araya getirildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok başkanlığında düzenlenen “Ankara Toplantıları” ilçedeki Estergom Kalesi’nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Altınok, Ankara’nın manevi inanç ve değerlerine katkı sağlamak amacıyla bu tür toplantılar düzenlediklerini belirterek, “Hem maddi hem manevi olarak daha güzel bir Ankara için istişarelerimizi sürdürüyoruz. Projeler geliştiriyoruz. ortak akılla hareket ederek başkentimizi ulusal ve uluslararası hale getirmek. Bölgeyi birlik ve kardeşlik merkezi haline getirme yolunda Alevi Dedelerimiz ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldik. Alevi inanç ve kültür organizasyonları ile Başkentimize ve insanımıza katabileceğimiz değerleri masaya yatırdık.Türk milletinin manevi değerlerini ve özünü geleceğe taşımak adına değer ve değerleri masaya yatırdık. ​Sermayemize ve insanımıza katabileceğimiz değerlerimizi yaşatmak çok değerli.Toplantımızda hem Keçiören’de hem de Ankara’da Alevi vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının talep ve beklentilerini dinledik. Öte yandan Alevi kanaat önderlerini bir araya getirerek birlik ve beraberlik içinde Alevi inancının gereklerinin karşılanmasının önemli olduğunu vurguladık. Toplantımıza katkı sağlayan tüm atalarımıza ve Aleviliğe katkı sağlayan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel bir Ankara için el ele çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Uzun süre fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Alevi dedeleri ile Alevi inanç ve kültür kuruluşlarının temsilcileri bölgelerine ilişkin talep ve beklentilerini dile getirdi. Toplantıda her konuşmacı ayrı ayrı söz alırken, taleplerinin yanı sıra Alevi örgütlerinin inançlarını birlik ve uyum içinde nasıl yaşayabilecekleri konusunda da istişarede bulundu. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu