Haber

Kartal’da kaza: Otomobil hafif ticari araca çarpıp ağaca çarptıktan sonra durdu

KARTAL’da seyir halindeki otomobil önce hafif ticari araca, ardından da yol kenarındaki ağaca çarptı. Bu sırada sağlık ve itfaiye ekipleri, yaralı 2 kişiyi araçtan çıkarmak için seferber oldu. Kazanın ardından olay yerinde bir süre arama yapılan otomobilin sürücüsü Sezgin Sevim, yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından ortaya çıktı. Sürücü ile polis grupları arasındaki diyalog kameraya yansıdı.

Kaza, saat 19.00 sıralarında Kadıköy istikametindeki Orhantepe Mahallesi sahil yolunda meydana geldi. Hızlı gittiği iddia edilen Sezgin Sevim’in kullandığı 34 TY 1956 plakalı otomobil, ilk olarak önünde seyir halinde olan Ferhat Çeçen’in kullandığı 25 ACD 531 plakalı hafif ticari araca çarptı. Otomobil kaldırıma çıkarak ağaca çarptı. Araçta bulunan 2 kişi yaralandı.

“BANA ‘KENARDA OTUR’ DEDİLER”

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı Habip Küsmeci’yi araçta sıkıştığı yerden çıkartarak ambulansla hastaneye kaldırdı. Araçta sıkışan Ömer Sönmez için itfaiye ekibinin gelmesi beklendi. Ömer Sönmez itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Araç sürücüsü Sezgin Sevim ise kazanın ardından nefes alamadı. Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından ortaya çıkan sürücü ile polis ekiplerinin arasında geçen diyalog kameraya yansıdı. Sürücü Sevim polise, sağlık ekibinin kendisine “kenara oturmasını” söylediğini söyledi.

“KİMSEYE VURMAMAK İÇİN BU YOLDAN KOŞUYORUZ”

Görgü tanıklarından biri, “Bu araç önümüzde gidiyordu. Sürekli sağa sola direksiyon çevirerek manevra yapıyordu. Hızlı olduğu için toparlanamadı ve öndeki beyaz araca çarptı. Kontrolü tamamen kaybedip direğe çarptı. kaldırıma devrildi. Araçta 3 kişi vardı. Sürücü araçtan kendisi çıktı.” dedi.

Hafif ticari araç sürücüsü Ferhat Çeçen, “Sol şeritte gidiyordum. Arkamda bir ses duydum ve aracın bana çarptığını anladım. Sağıma baktığımda hızla uçtu, takla attı ve ağaca çarptı” dedi. Panik içinde arabayı durdurdum. Kaç kişi olduğunu göremedim. 2-3 kişi olduğunu söylediler.” “Ama tam olarak kaç kişi olduğunu bilmiyorum. Şoförün kaçtığını söylüyorlar, bilmiyorum” dedi. Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından ortaya çıkan araç sürücüsü Sezgin Sevim, “Bize vurdular, biz de kimseye çarpmayalım diye bu tarafa vurduk. Hızlı değildim. Maksimum 40’tım.” -60 kilometre. Arkamızdan biri zikzak çiziyordu. Başka kimseye çarpmamak için bu tarafa koştuk.” konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu