Ekonomi

HSBC, Twilio’nun notunu azalttı, değerleme yaklaşımını değiştirdi

Çarşamba günü, HSBC analisti Stephen Bersey, Twilio (NYSE:TWLO) hisselerinin notunu Hold’dan Downgrade’e düşürdü ve fiyat hedefini önceki 62 $’dan 61 $’a ayarladı. Düşüş, HSBC’nin Twilio’ya yönelik değerleme yaklaşımındaki, fiyattan satışa, fiyattan kazanca doğru bir değişimi yansıtıyor ve Twilio’nun yüksek büyüme gösteren, kâr amacı gütmeyen bir şirketten, daha çok kârlılığa odaklanan bir şirkete geçişini kabul ediyor.

Twilio’nun yönetimi yakın zamanda iş stratejisini, gelir büyümesinin yavaşlaması ışığında marj iyileştirmesine öncelik verecek şekilde değiştirdi. 2023’ün üçüncü çeyreğinde yıldan yıla gelir artışının, 2021’de görülen %61,3’lük büyümeye kıyasla önemli bir düşüşle %5,2 olduğu bildirildi. Gelirdeki yavaşlamaya rağmen Twilio’nun GAAP dışı faaliyet marjı, sadece bir önceki yıla göre olumlu bir değişim gösterdi. Aynı dönemde %0,1 ile %13,2 arasında.

Yeni stratejisinin bir parçası olarak Twilio, Eylül 2022’den bu yana iki tür işten çıkarma yoluyla iş gücünü yaklaşık %28 oranında azaltmak da dahil olmak üzere önemli maliyet düşürücü önlemler aldı. Bu kesintilerin şirketin kapasitesini zayıflatabilecek kadar derin olabileceğine dair endişeler ortaya çıkıyor. ürün yeniliği ve gelecekteki gelir artışı için.

Analist ayrıca Twilio’nun 2023’ün üçüncü çeyreğinde gelirinin %88’ini oluşturan temel iletişim işindeki zorlukların da altını çizdi. Bu segmentte rekabet artıyor. Buna ek olarak, Twilio’nun Bilgi ve Uygulamalar segmentini büyütme çabaları artık anlamlı bir başarı ve ölçek elde edemedi ve bu da şirketin sürdürülebilir büyüme arayışında karşılaştığı zorluklara katkıda bulundu.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

cigli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu