Ekonomi

Honda, ABD’de 750.000 aracı geri çağırıyor

Honda Motor Company (HMC) Salı günü yaptığı açıklamada, hava yastığı sistemindeki bir kusur nedeniyle ABD’deki 750.000 aracı geri çağıracağını duyurdu. Bu kusur, bir kaza sırasında hava yastıklarının uyarı vermeden açılmasına neden olabilir.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) Salı günü yaptığı açıklamada, sorunun ön yolcu koltuğundaki yük sensörüyle ilgili olduğunu ve bu sensörde kırılmalar ve elektriksel arızalar oluşabileceğini duyurdu. Bu sorunlar hava yastığının düzgün şekilde etkinleştirilmesini engelleyebilir. Bu sorunu çözmek için bayiler arızalı koltuk yük sensörlerini değiştirecektir.

Geri çağırma, 2020’den 2022’ye kadar olan makul Honda araç modellerini, özellikle de Pilot, Accord ve Civic’i etkiliyor. Ayrıca 2020 ve 2021 model yıllarına ait bazı Honda CR-V ve Passport araçlarını da içermektedir.

Honda, güvenlik düzenleyicisine bu kusurla ilgili 3.834 garanti talebi aldığını söyledi. Haziran 2020’den bu yana bu kusurla bağlantılı olarak herhangi bir yaralanma veya ölüm bildirilmediğini belirtmek önemlidir.

Honda, NHTSA’ya kusurun bir taşeronun üretim tesisini etkileyen doğal bir felaketten kaynaklanmış olabileceğini bildirdi. Sonuç olarak bir tedarikçi, koltuk yük sensörünün baskılı devre kartında kullanılan temel malzemeyi aralıklı olarak değiştirdi.

Honda, baskılı devre kartında kullanılan yedek malzemenin “baskılı devre kartına ilave baskı uygulayabileceğini” belirtti.

Aralık ayında Honda, yakıt pompası arızası riski nedeniyle 2,54 milyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere dünya çapında 4,5 milyon aracı geri çağırdı.

HMC’nin hisse senedi fiyatı Salı günü öğlen ticaretinde %1,68 arttı.

Bu makale yapay zekanın yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-finike.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu