Haber

Erzincan’da deprem olacak mı? Erzincan’da deprem bekleniyor, deprem riski var mı?

Erzincan Deprem olacak mı? Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremler birçok ilimizde yıkıma ve binlerce vatandaşımızın ölümüne neden olmuştur. Yüzyılın felaketinin ardından bölge beşik gibi sallanırken, gözler olası İstanbul sarsıntılarına ve diğer fayların olduğu bölgelere çevrildi. Peki Erzincan’da sarsıntı olacak mı? Erzincan’da deprem bekleniyor mu, deprem riski var mı?

ERZİNCAN DEPREM Mİ OLACAK?

prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda Türkiye’de 7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri paylaştı. “Bu çağda canımızı toprağa vermemeliyiz.” Görür, şöyle devam etti: “İstanbul dışında Kahramanmaraş’ı sayıyorduk. Orası gitti. Yedisu Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük arası sanırım iki. Yani 7.2 ve 7.4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Körfez, “Ayrıca büyük bir hata var. İzmir fayı önemli bir faydır ve 7 veya daha fazla sarsıntı üretebilir. Nitekim Körfez alanı 70 kilometre olmasına rağmen 117 kişi hayatını kaybetti. Bu alan zayıf bir temeldir. İzmir bölgesinde 12-13 civarında diri fay var.”

“2145 VE 2245 DEPREM OLURSA BİLE KAYIPLARI BİRLİKTE VERECEĞİZ”

DepremKonuyla ilgili bir bilinç eksikliği olduğunu söyleyen Görür, “Her şeye yemin ederim ki başarılıyım, bu başlangıçla devam edersek 2145’te veya 2011’de sarsıntı olsa da can ve mal kaybımız olur” dedi. 2245. Bilim adamlarının ortasındaki tartışmanın bu yüzden medya önünde yapılması gerektiğini, ortalığı sarsmak üzere olduğunu söyleyen Erdoğan, “Türkiye’nin şu anda en büyük ulusal güvenlik tehdidiyle uğraşmak zorunda olduğu bir ülkede bu çok yanlış” dedi. söz konusu.

ercis-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu