Haber

Duayen gazeteci Şansal Büyüka, D-Smart’ta Skorer TV muhabiri Nergis Aşkın’ın sorularını yanıtladı.

Biga; Büyük Lig’de geride kalan 28. haftayı şöyle değerlendirdi:

28. Haftada iki ana maç var. Biri Trabzonspor’un çöküşü. Bir şampiyon takım bir yılda ancak bu kadar dağılabilir. İkincisi ise Fenerbahçe’nin Karagümrük galibiyeti. Bir beraberlik bile onun zayıf şampiyonluk şansını bitirebilirdi. Ancak geride kaldıkları maçı kazanmak haftanın önemli sonuçlarından biriydi.”

Sansal Büyüka, Fenerbahçe ve teknik direktör Jorge Jesus’u değerlendirdi:

“İsa Fenerbahçe seyirciyi incitmek için Arao ve İrfan Can’ı ilk 11’e koyuyor. Tabii ki, grup seyirci yapmayacak. Ama İsa bu seçimleri egosu yüzünden yapıyor. Türkiye Arda’yı oyna diyor, oynamıyor. Zajc, Fenerbahçe’nin son dönemdeki en değerli orta sahasını tercih etmiyor. Osayi Samuel’i sağ bekte oynarken önce yedeğe, ardından sol beke berabere kaldı. Solda Ferdi sağda Osayi oynarsa sorun olmaz. 1-0 geride olan Fenerbahçe, kuru zeminde dimdik duran Joao Pedro’yu yağmurlu havada kurtarıcı olarak sahaya çıkarıyor. Valencia’nın yanına bir forvet koyduğunda olmuyor, onun yerine orta sahayı beşlese daha iyi olur. Adını bozamaz. Fenerbahçe’yi olağan çizgisinin ve şampiyonluk yarışının dışında bırakan İsa’nın inadıydı. İsa’nın futbolculara tepki gösterilmez sözüne katılıyorum. Hele Kayserispor maçından sonra kupada yarı finale geldiklerinde bu protestoların hiçbir faydası yok. Altay yanlış bir gol yedi ancak ikinci denemede kayarak kurtaramadı. Ayrıca Karagümrüklü futbolcu Altay’ın sektirdiği topu tutuyor. Fenerbahçe savunması yetişemiyor. Altay’ın bir hatası var ama faturanın tamamı ondan tahsil edilemez.”

Büyüka, Karagümrük-Fenerbahçe maçıyla ilgili şunları söyledi:

“Tartışmalı pozisyonlar var ama Valencia’ya karşı pozisyon net bir penaltı. Sen nasıl bir hakemsin Abdülkadir Bitigen gözünün önünde penaltıyı veremezsin. Artık Süper Lig’de üst seviyeye çıkmış bir hakemsiniz, çıkmadı ya da çıkamadı. Görmesine imkan yok. VAR’ın aramaması ilginç. VAR ekibi rezalet. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi isimlerin VAR’a oturabileceğini düşünüyorum. Türk futbolu ve hakemliği çöküyor.”

Sansal Büyüka’nın son haftalarda çıkışını sürdüren Beşiktaş ile ilgili yorumları şöyle:

Aboubakar topsuz kaldığı için kırmızı kart görmedi. Rakibini devirmek cezalandırılabilir. Beşiktaş, döneme geride kalarak başladı. Valerin Ismael ise bu süreçte yarışa katılamadı. Şenol Güneş ile takım hızlanarak seriler yaptı. Ancak zaman daraldı ve Galatasaray ile aradaki farkı kapatmalarının mümkün olmadığını düşünüyorum. Ama Fenerbahçe’yi yenebilir. Fenerbahçe kötü gidiyor, Beşiktaş daha iyi durumda. Keşke döneme Şenol Güneş ile başlasalardı. Redmond çok yetenekli ve deneyimli bir isim haline geldi. Beşiktaş’ın bu dönemde en iyi performansı göstermesi gereken bir oyuncu. Beşiktaş kesinlikle Redmond’u takımda tutmalı.”

Sansal Büyüka’nın Trabzonspor-Beşiktaş değerlendirmesi şöyle:

“Son dönemde Trabzonspor – Beşiktaş maçları hep dengeli, hareketli ve güzel geçti. Ama Trabzonspor’un bu durumunda Beşiktaş’ı bu sezon favori olarak görüyorum. Normal şartlar olursa bu maçta sürpriz olmaz. Trabzonspor’un sorunu sadece hocayla çözülemez. Trabzonspor’da başkan ve hoca olmak çok zor.”

Son olarak Şansal Büyüka, lider Galatasaray hakkında şunları söyledi:

“Galatasaray, formda bir Kayserispor olmasına rağmen bu hafta kazanıyor. Galatasaray bu maçta puan kaybederse haftanın sürprizi olur. Icardi’nin ceza alacağını düşünmüyorum. Bence en düşük puan para cezası. Takımın kulüple bir ilgisi varsa, liderler ve yöneticiler müdahale eder. Erden Timur’un dönem başında ‘her hafta pozisyon açıklayacağız’ demesinden bu yana böyle bir şey görmedik. O yüzden Fenerbahçe’nin açıklamasından sonra yapmıyor. Ancak Türkiye’de hiçbir gücün bir takımı sırayla şampiyon yaptığını düşünmüyorum. Böyle bir gücü ortaya çıkarırdı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu