Haber

Dilovası Belediyesi’ne Tarihi Tavşancıl Evleri projesine 45 milyon TL hibe desteği

Dilovası Belediyesi’nin Tarihi Tavşancıl Evleri projesini inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, projenin hayata geçirilmesi ve sokak güzelleştirmesinin yapılması için 45 milyon TL hibe desteği sözü verdi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Belediye Başkan Yardımcısı Edip Bingöl ve birim yöneticileriyle birlikte Ankara’da bir dizi ziyarette bulundu. Heyet, önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Abdullah Uçan’ı, ardından SGK İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Ersel Kurt’u makamlarında ziyaret ederek, ilçenin sorun ve sıkıntılarını anlattı. Toplantılarda ilçede yapılacak çalışmalar hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Heyet ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ederek ilçede devam eden ve yeni projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda Önder Şayir, Tavşancıl’da devam eden tarihi evlerin restorasyonu hakkında Bakan Ersoy’a bilgi brifing verirken, ayrıca hazır olan sokak güzelleştirme projesi için de destek istedi. Projeyi inceleyen Bakan Ersoy, Tarihi Tavşancıl Evleri’nin restorasyonu ve caddelerin güzelleştirilmesi için 45 milyon TL hibe desteği sözü verdi. Verimli geçen toplantının sonunda Başkan Şayir, misafirperverliği ve desteğinden dolayı Bakan Ersoy’a Dilovalı annelerin el emeği ile hazırladığı halıyı hediye etti. – KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu