Haber

Çağlayan saldırısında yeni detay! Teröristlerin gerçek amacı ortaya çıktı

İstanbul Çağlayan’da Adalet Sarayı önündeki polis karakoluna dün terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirlenen iki terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polis gruplarının tepkisi üzerine Emrah Yayla (43) ve Pınar Birkoç (23) isimli iki terörist etkisiz hale getirildi.

Milliyet’ten Ferit Zengin’in haberine göre; DHKP-C’li iki terörist, Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına saldırdı. Kontrol noktasında polisin müdahalesiyle Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli iki terörist etkisiz hale getirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayda Dilfıraz Karataş isimli vatandaş hayatını kaybederken, 3 polis memuru ile Azimet Horus ve Cengiz Altekin isimli vatandaşlar da yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Nötrleştirilen örgüt mensuplarının çantalarında ve üzerlerinde 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği bilinmeyen bir alet bulundu.



TERÖRİSTLERİN GERÇEK HEDEFİ

Adliye yerleşkesine adı verilen ve 2015 yılında öldürülen şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz olayının benzerini teröristlerin gerçekleştirmeye çalıştığı iddia ediliyor. Terörist Pınar Birkoç’un ablası Necmiye Birkoç’un Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına denk gelen saldırıyla ilgili olarak adliyeye girmeyi, tutukluyu kaçırmayı veya mahkeme heyetini rehin almayı planlıyor. Terörist Emrah Yayla’nın 2008 yılında Adana’da güvenlik güçlerine ve yargı mensuplarına saldırı hazırlığı yaparken 11 kilo patlayıcıyla yakalanarak hapsedildiği, Adana’da 13 yıl hapis cezasının ardından Şubat 2021’de serbest bırakıldığı belirlendi. ve Bolu F Tipi cezaevleri.

 



 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu