Haber

AK Parti Çorum İl Başkanı’na saldırı davasında 5 sanığa hapis cezası

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya ZO, FY, Ü.B, SE ve HT ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı AK Parti eski Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ seyirci olarak izledi.

Duruşmada savunması alınan sanıklar, Günay’ı dövdüklerini ancak şantaj yapmaya teşebbüs etmediklerini belirterek, tahliyelerini talep etti.

Ayrıca sanıkların olay sırasında cep telefonlarıyla kaydettiği video da duruşmada izlendi.

Sanıkların avukatlarından Ahmet Özdel, duruşmada yaptığı savunmada, “Murat Bey ayıplandı. Suç var ama bu asla yağma suçu değil. Bu nedenle müvekkillerin beraatlerini veya tutuksuz yargılanmalarını talep ediyoruz. duruşma.”

Sanık avukatlarından Derya Öztekin, sanıklar arasında görüş ve eylem birliği bulunmadığını ve Günay’ın ifadelerinin kamera görüntüleriyle çeliştiğini öne sürerek, “Suç tasnifi yanlış. Böyle suçlar var” dedi. basit yaralama, tehdit, hakaret gibi ama kesinlikle yağma suçu yoktur.”

Sanıkların son sözlerinin de alınmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi ve ardından kararını açıkladı.

Sanıklara 11 yıl hapis cezası veren mahkeme, olayın teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı 5 yıl 6 aya indirdi. Mahkeme, sanıklar SE ve Ü.B’nin cezalarını da hal indirimiyle 4’er yıl 7’şer aya indirdi.

SANIK YAKINLARI AK PARTİ’YE GİDİYOR

Duruşmanın ardından Çorum Adliyesi önünde toplanan sanık yakınları, karara tepki gösterdi. Sanık yakınları daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına giderek tepkilerini dile getirdi.

Günay’ı istifaya çağıran küme, ardından bölgeden uzaklaştı.

Ahmet Özdel, gazetecilere verdiği demeçte, kararın hukuka uygun olmadığını, sanıkların yağmalamaya teşebbüs etmediklerini ve kararı istinaf mahkemesine götüreceklerini söyledi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, 29 Mart’ta otoparkta aracıyla giderken Valilik ek binasının yanındaki alanda saldırıya uğradı ve saldırı anı çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Günay’ın şikayeti üzerine gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

haber-yerkoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu