Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen: OPEC+ hamlesi küresel büyüme için olumlu değil

YENİ ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bazı OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ kümesinin Mayıs ayının prestijiyle petrol üretimini kısma kararının “yapıcı olmayan” bir karar olduğunu belirtti. hareket etti ve hareketin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Yellen, Yale Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinliğin ardından basına yaptığı açıklamada, OPEC+ kümesinin Mayıs ayının prestijiyle petrol üretimini günlük 1 milyon varilden fazla kısma kararını takdirle karşıladı.

Kararı “yapıcı olmayan” bir hareket olarak nitelendiren Yellen, “Açıkçası, bu küresel büyüme için olumlu değil ve enflasyonun zaten yüksek olduğu bir dönemde belirsizliği ve yükü artırıyor.” dedi.

Yellen, söz konusu kararın fiyatlara etkisinin ne olacağından emin olmadığını, bunu değerlendirmek için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

Benzin fiyatlarının geçen yılki zirvelerinden bu yana gerilemesinin enflasyonun kontrol altına alınmasına yardımcı olduğuna işaret eden Yellen, bu eğilimi tersine çevirmenin israf olacağını kaydetti.

Yellen, varil başına 60 dolarlık fiyatın Rus petrolünün fiyatının sonuna gelmesi halinde, üretim kesintisi planını sınırı etkileyecek değerli bir faktör olarak görmediğini söyledi.

baskil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu